Нагадаємо, з 11 травня в Україні планують відкрити літні майданчики кафе та ресторанів. Однак, МОЗ опублікувало вимоги і правила роботи закладів після послаблення карантину.

Так, обслуговування дозволяється лише на виніс за попередніми замовленнями та/або на літніх майданчиках просто неба.

  1. Температуру працівників вимірюють перед початком робочого дня. Не допускатимуть до роботи працівників, у яких вища за 37,2 градуса температура та ознаки респіраторних захворювань.

  2.  Дистанція між столами повинна бути 1,5 метри, а за кожним з них може розміщуватися лише одна або дві людини;

  3. Адміністрація або персонал самі повинні контролювати і забезпечувати умови щодо запобігання чергам. На вході до закладів мають бути розміщені антисептики;

  4. Меню має розташовуватися поруч з місцем видання замовлень, давати меню клієнтам у руки не можна;

  5. Замовлення дозволяється видавати виключно в одноразовому посуді і закритій тарі;

  6. Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець має забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила;

  7. Перед і після відкриття, а також кожні дві години приміщення закладу вимагають обробляти мийними та дезінфекційними засобами;

  8. Місце розрахунку має бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передання замовлення без контакту з клієнтом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *