Стір-фрай із гречки
Інгредієнти
- • гречка – 300 г
- • вода – 600 г
- • капуста кейл – 1 качан
- • часник – 4 зубчики
- • перець болгарський – 4 шт.
- • маринований артишок (серцевина) – 4 шт.
- • кокосова олія – 4 ст. л.
- • сіль
- • петрушка та базилік
Як готувати?
Розігріти вок і влити кокосову олію. Додати нарізаний часник і смажити 10 секунд. Додати капусту і трохи солі, обсмажувати доти, поки капуста не зменшиться за розміром у 2 рази, час від часу помішуючи. Перекласти в миску.
Поставити вок назад на плиту, розігріти та влити кокосову олію. Додати нарізаний перець і сіль, тушкувати до золотистого кольору, періодично помішуючи. Перекласти в миску.
Вок повернути на плиту, розігріти й додати олію. Всипати гречку, попередньо приготовану капусту і перець, серцевини артишоку, петрушку, базилік і решту дрібку солі.Перемішати й подавати на стіл.


Гречка у зеленому чаї з томатами та ковбасками
Інгредієнти
- • гречана крупа – 100 г
- • заварений зелений чай – 200 мл
- • копчені ковбаски – 50 г
- • томати чері – 2 шт.
- • тертий пармезан – 10 г
- • соняшникова олія для смаження
Як готувати?
Заварити зелений чай. Беріть нейтральні сорти чаю, які не дають сильної гіркоти. У невелику каструлю засипати крупу, залити зеленим чаєм та поставити варитися на середній вогонь.
Коли гречка у зеленому чаї закипить, додати ковбаску, порізану невеличкими шматочками, та варити до готовності.На невеличкій сковороді з рослинною олією обсмажити томати, нарізані крупними кубиками.
Готову кашу викласти на тарілку, додати томати та посипати пармезаном.


Гречото з білими грибами
Інгредієнти
- • зелена гречка – 300 г
- • грибний бульйон – 500 г
- • відварені білі гриби – 200 г
- • цибуля шалот – 3 шт.
- • часник – 3 зубчики
- • біле вино – 1 склянка
- • селера – 2 стебла
- вершкове масло – 3 ст. л.
- топлене масло гхі – 1 ст. л.
- оливкова олія – 1 ст. л.
- петрушка
- • тертий пармезан
- • сіль, перець
Як готувати?
У розігріту пательню додати дві столові ложки вершкового масла, олію гхі та оливкову олію. Дрібно нарізати цибулю, часник та селеру і смажити на помірному вогні до золотистого кольору. Додати гречку та обсмажувати кілька хвилин. Влити до крупи вино та випарити його, помішуючи.
Додати бульйон. Робити це слід поступово по склянці: наступну порцію рідини додавати тоді, коли випарувалася попередня. Гречото, на відміну від різото, не потрібно постійно помішувати. Додавати бульйон слід до готовності гречки: вона повинна бути альденте.
Нарізати гриби та додати у гречото. Посолити, поперчити за смаком та перемішати. Нарізати зелень петрушки, додати столову ложку вершкового масла і посипати тертим пармезаном. Перемішати й подавати на стіл.

